Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie »
07AUG

VRIJE HUURPRIJS IN ROTTERDAM SCHIET OMHOOG

De huurprijzen voor huizen in de vrije sector rijzen de pan uit in de grote steden. Rotterdam loopt op kop met een stijging van 9 procent, blijkt vrijdag uit cijfers van huursite Pararius. In Amsterdam, Utrecht en Den Haag lagen de prijzen 7 procent hoger in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar.

Landelijk moesten huurders afgelopen kwartaal 12,71 euro per vierkante meter betalen. Dat was 2,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In Rotterdam moeten huurders maandelijks gemiddeld 13,30 euro per vierkante meter neertellen. De gemiddelde maandelijkse huurprijs in de vrije sector in Rotterdam is 1242 euro.

In Amsterdam zijn de huurprijzen het hoogst. Daar betalen mensen iedere maand gemiddeld 20,68 euro per vierkante meter. Nooit eerder was de huurprijs in de hoofdstad zo hoog.

De huurprijzen worden steeds hoger is omdat er meer vraag dan aanbod is. Een van de oorzaken is dat huiseigenaren hun huis minder vaak verhuren, omdat het op dit moment makkelijker is te verkopen.

Volgens de directeur van Pararius, die naar eigen zeggen de grootste website voor huurwoningen in Nederland is, speelt ook mee dat veel tweeverdieners vaker huren dan kopen. Bovendien kunnen starters zonder vaste baan moeilijk een hypotheek voor een koophuis krijgen, waardoor ze moeten huren.

Op Pararius.nl werden afgelopen kwartaal door makelaars 11.358 woningen in de vrije sector te huur gezet en er werden 12.796 huizen verhuurd.

Bron: Rijnmond.nl

« Terug
Opslagruimte huren voor korte periode in RotterdamWoning of beleggingsobject in RotterdamWinkelruimte huren in omgeving RotterdamGemeubileerde kantoorruimte huren in RotterdamGoedkope bedrijfsruimte huren in RotterdamPrivacy & Cookies