Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie »
21JUL

PRIJZEN KOOPWONINGEN ROTTERDAM GESTEGEN

De prijzen van koopwoningen in de vier grote steden, waaronder Rotterdam, zijn harder dan gemiddeld in de rest van Nederland gestegen. In Rotterdam waren woningen in juni 3,3% duurder dan vorig jaar.

Het landelijk gemiddelde is 2,6%, zegt statistiekbureau CBS. Sinds de zomer van twee jaar geleden is sprake van een lichte stijging in de prijzen van koopwoningen.

In de grote steden stegen de prijzen harder dan gemiddeld in Nederland. Zo stegen de prijzen in Amsterdam met 8,1%, in Utrecht met 5,3% en in Den Haag met 4,3%. Van de grote steden deed Rotterdam het dus het slechtst.

Sinds de zomer van 2013 is er sprake van een licht stijgende trend in de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen. De prijzen zijn nu bijna 5% hoger dan tijdens het dal in juni 2013. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, is het prijsniveau nog 17,6% lager.

Bron: Rijnmond.nl

« Terug
Opslagruimte huren voor korte periode in RotterdamWoning of beleggingsobject in RotterdamWinkelruimte huren in omgeving RotterdamGemeubileerde kantoorruimte huren in RotterdamGoedkope bedrijfsruimte huren in RotterdamPrivacy & Cookies