Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie »
04SEP

WOONBRON WIL VLUCHTELINGEN OPVANGEN IN LEGE KANTOREN

De Rotterdamse woningcorporatie Woonbron wil vluchtelingen huisvesten in lege kantoorgebouwen en voormalige schoolcomplexen. De opvang mag volgens Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen van Woonbron niet ten koste gaan van mensen die al op de wachtlijst voor een woning staan.

We maken ons hard voor deze vluchtelingen, omdat het onze kerntaak is om mensen aan een dak boven het hoofd te helpen, die in de woningmarkt niet zelf kunnen slagen, aldus de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Honderden extra migranten
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft aan Rotterdam gevraagd om 400 tot 600 vluchtelingen extra op te vangen. Een meerderheid van de gemeenteraad steunt het plan. Alleen Leefbaar Rotterdam is tegen.

''We moeten snel op een creatieve manier zorgen dat deze mensen huisvestiging krijgen en tegelijkertijd opletten dat we niet de wachtlijst voor mensen die al een hele lange tijd wachten op een geschikte woning laten oplopen. Dat moeten we doen met extra huisvesting'', zegt Wijbenga van Nieuwenhuizen.

Eventueel containerwoningen of prefab
Hij overlegt met de andere corporaties, het Rijk en de gemeente om leegstaande kantoorgebouwen en oude scholen om te bouwen tot tijdelijke woningen. Nieuwbouw duurt volgens hem te lang:

''Het moet echt gaan om heel snel bouwklare producten, zoals containers of prefab woningen. Ook zouden meerdere jonge migranten een woning kunnen delen.''

Volgens de topman van Woonbron kunnen de honderden vluchtelingen al binnen een paar maanden woonruimte krijgen. Tot die tijd zouden ze dan opgevangen moeten worden in aanmeldcentra.

« Terug
Opslagruimte huren voor korte periode in RotterdamWoning of beleggingsobject in RotterdamWinkelruimte huren in omgeving RotterdamGemeubileerde kantoorruimte huren in RotterdamGoedkope bedrijfsruimte huren in RotterdamPrivacy & Cookies