Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie »
18AUG

POSTKANTOOR COOLSINGEL WORDT GROOT HOTEL

In het oude postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam komt een boutiquehotel met 220 kamers en een wellnesscentrum. Op de begane grond en in de kelder vestigen zich winkels.

Projectontwikkelaar Delta Development staat op het punt om de bouwaanvraag in te dienen en hoopt begin 2016 met de bouw te starten. De naam van het viersterrenhotel is ook al bekend: Hotel Post Rotterdam.

Monument
De ontwikkelaar is al zeven jaar bezig met plannen voor het monumentale gebouw. Eerst waren er plannen voor een groot winkelcentrum, maar die sneuvelden door de crisis.

Daarna was er een plan voor een hotel annex winkelcentrum, maar dat werd afgekeurd door de welstandscommissie. Het is niet bekend hoeveel geld er is gemoeid met de ontwikkeling van het pand.

Karakter
Het nieuwe plan is wel goedgekeurd door de welstandscommissie. Volgens architect Joris Molenaar, lid van de commissie, is er dit keer beter gekeken naar het karakter van het gebouw en is het plan goed ingepast.

Bij het vorige ontwerp was de gevel uitgebouwd. Dat viel niet in goede aarde bij de commissie. Omdat het pand een rijksmonument is, mag er weinig aan gesleuteld worden.

Projectmanager Koert Damstra: "De afspraken zijn zo goed als rond en de financiering is op een haar na geregeld. Het enige dat nog kan gebeuren is dat de vergunning en monumentenzorg vertraging opleveren. Maar ik zie daar geen afstel van komen."

Echt Rotterdams
Volgens de ontwikkelaar wordt het een "echt Rotterdams hotel". Elke kamer heeft een eigen en persoonlijke sfeer. Het management is in handen van de Duitse hoteloperator RIMC, maar op de vloer zal het worden gemanaged door personeel uit de regio.

bron: Rijnmond.nl


« Terug
Opslagruimte huren voor korte periode in RotterdamWoning of beleggingsobject in RotterdamWinkelruimte huren in omgeving RotterdamGemeubileerde kantoorruimte huren in RotterdamGoedkope bedrijfsruimte huren in RotterdamPrivacy & Cookies